Geschiedenis

DKW Club > De club > Geschiedenis club

De DKW Club Nederland is in 1975 opgericht. Voertuigen van het merk DKW verdwenen indertijd in rap tempo uit het straatbeeld. Een aantal liefhebbers van auto’s, motorfietsen en bromfietsen van dit merk sloeg de handen ineen en richtte de DKW Club Nederland op. Doel was het merk levend en voertuigen rijdend te houden en liefhebbers met elkaar te verbinden door de uitgave van een clubblad en het organiseren van bijeenkomsten. Om de DKW’s rijdend te houden, werd een onderdelenmagazijn ingericht. Later volgde ook nog een souvenirwinkel.

Anno 2024 is de club met bijna 700? leden nog steeds springlevend. Onze bijeenkomsten met onderdelenverkoop, de toerritten, sleuteldagen en koffiekletsen vindt u in de agenda bij onze Nederlandse activiteiten.

Het clubblad, Dat Kleine Wonder verschijnt vijf keer per jaar en staat boordevol interessante, leerzame of gewoon leuke artikelen, en het ziet er gelikt uit.

Het overvloedig gevulde onderdelenmagazijn is maandelijks geopend. Daar kunt u voor zowel auto-, motorfiets- als bromfiets telefonisch of via email onderdelen bestellen. Maar het is natuurlijk leuker om zelf naar het magazijn te komen. Zorg in alle gevallen voor voldoende informatie voor de magazijnmedewerkers. Maak bijvoorbeeld foto’s van het oude of defecte onderdeel dat u wilt bestellen, of probeer onderdeelnummers te achterhalen. Dat laatste kan via de onderdelenlijst die u als clublid in het portaal kunt inzien. 

Want als lid heeft u toegang tot het uitgebreide ledengedeelte van de website, waar u onderdelenlijsten en andere naslagwerken kunt vinden. Voor de aanschaf van boeken, stickers en wat al niet meer kunt u binnenkort terecht in de souvenirwinkel; aan dat deel van de site wordt nog gewerkt. Via email is ook hier ‘gewoon’ een bestelling te plaatsen. U ziet: inmiddels heeft het internet ook bij de DKW Club zijn intrede gedaan. De club is actief op Facebook en de website is onlangs vernieuwd.

Hoogtepunten uit de geschiedenis van de club zijn onder meer de organisatie van het internationale Auto Union treffen in Nederland in 2017. Dit jaarlijkse evenement vindt jaarlijks in diverse Europese landen plaats. Nederland is inmiddels vier keer gastland geweest. Elders op onze website vindt u beelden van dit evenement.