Geschiedenis

DKW Club > De club > Geschiedenis club

De DKW Club Nederland is in 1975 opgericht. Voertuigen van het merk DKW verdwenen indertijd in rap tempo uit het straatbeeld. Een aantal liefhebbers van auto’s, motorfietsen en bromfietsen van dit merk sloeg de handen ineen en richtte de DKW Club Nederland op. Doel was het merk levend en voertuigen rijdend te houden en liefhebbers met elkaar te verbinden door de uitgave van een clubblad en het organiseren van bijeenkomsten. Om de DKW’s rijdend te houden, werd een onderdelenmagazijn ingericht. Later volgde ook nog een souvenirwinkel.

Anno 2018 is de club met bijna 650 leden nog steeds springlevend. Er zijn jaarlijks meerdere bijeenkomsten zoals ritten, onderdelenverkopingen, sleuteldagen en koffiekletsen. Het clubblad, dat vijf keer per jaar verschijnt, staat boordevol interessante, leerzame of gewoon leuke artikelen en ziet er gelikt uit. Het overvloedig gevulde onderdelenmagazijn is er voor zowel auto-, motorfiets- als bromfietsbezitters. Als lid kunt u hieruit putten en heeft u toegang tot het ledengedeelte van de website, waar u de onderdelenlijst kunt vinden. Voor de aanschaf van boeken, modelletjes, stickers en wat al niet meer kunt u terecht in de souvenirwinkel. Inmiddels heeft het internet ook bij de club zijn intrede gedaan. De club is actief op Facebook en de website is onlangs vernieuwd.

Hoogtepunten uit de geschiedenis van de club zijn onder meer de organisatie van het internationale Auto Union treffen in Nederland. Dit jaarlijkse evenement vindt in diverse Europese landen plaats. Nederland is inmiddels vier keer gastland geweest. Elders op onze website vindt u beelden van dit evenement.